Arménský skopový šašlik
60 min.
Ingredience
- 400gramůSkopová kýta
- 200gramůSkopové ledvinky
- 4kusyCibule
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 5lžicOlej slunečnicový
- 5lžicCitronová šťáva
- 4kusyCibulka jarní
- 5kusůRajčata
- 4lžíceHořčice
- 4lžíceKečup
- 500gramůChléb celozrnný pšeničný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
706 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
28 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
12 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Skopovou kýtu nakrájíme na kostky (4 ks na osobu), skopové ledvinky odblaníme, rozpůlíme, vyřízneme střední tučnou a žilnatou část a spaříme.
- 2Nakrájené maso s ledvinkami vložíme do porcelánové mísy, přidáme drobně nasekanou cibuli, sůl a pepř, zakapeme 2 lžícemi oleje a citronovou šťávou a dobře promícháme. Zakrytou mísu vložíme do chladničky a maso necháme 3-4 hodiny marinovat.
- 3Na grilovací jehly střídavě napichujeme kousky masa s ledvinkami, potřeme olejem a po všech stranách opečeme na grilu, popřípadě na pánvi.
- 4Hotové šašliky přendáme na nahřáté talíře, posypeme nakrájenou jarní cibulkou a obložíme na čtvrtky nakrájenými rajčaty.
- 5Podáváme s hořčicí, kečupem a černým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.