Arménský skopový šašlik

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
706 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
28 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
12 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Skopovou kýtu nakrájíme na kostky (4 ks na osobu), skopové ledvinky odblaníme, rozpůlíme, vyřízneme střední tučnou a žilnatou část a spaříme.
  • 2
    Nakrájené maso s ledvinkami vložíme do porcelánové mísy, přidáme drobně nasekanou cibuli, sůl a pepř, zakapeme 2 lžícemi oleje a citronovou šťávou a dobře promícháme. Zakrytou mísu vložíme do chladničky a maso necháme 3-4 hodiny marinovat.
  • 3
    Na grilovací jehly střídavě napichujeme kousky masa s ledvinkami, potřeme olejem a po všech stranách opečeme na grilu, popřípadě na pánvi.
  • 4
    Hotové šašliky přendáme na nahřáté talíře, posypeme nakrájenou jarní cibulkou a obložíme na čtvrtky nakrájenými rajčaty.
  • 5
    Podáváme s hořčicí, kečupem a černým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.