Arroz con leche
60 min.
Ingredience
- 1000gramůMléko plnotučné
- 220gramůRýže loupaná
- 1kusPomerančová kůra
- 1kusSkořice celá
- 1lžičkaVanilkový lusk
- 1špetkaSůl
- 145gramůCukr moučkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
6 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
5 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Mléko smícháme v hrnci s rýží, přidáme proužek pomerančové kůry, skořici, sůl a vanilkový extrakt.
- 2Mícháme na prudkém plameni, dokud se cukr nerozpustí.
- 3Přivedeme k varu, ihned snížíme plamen. Vaříme pozvolna za stálého míchání asi 50 minut, dokud rýže nezměkne (nesmí být rozvařená).
- 4Vyndáme kůru a skořici. Hotový rýžový pudink podáváme buď teplý, nebo studený, ozdobený tenkými proužky pomerančové kůry.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.