Artyčokový salát s fazolkami a česnekem
40 min.
Ingredience
- 10mililitrůOcet vinný
- 270mililitrůOlej olivový
- 250gramůFazole bílé
- 3kusyArtyčoky
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6stroužkůČesnek
- 1špetkaPomerančová kůra
- 1špetkaCitronová kůra
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
897 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
55 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
40 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Umixujeme si česnek a ocet, pomalu přilijeme 250 ml oleje, směs opepříme a osolíme. Fazolky povaříme 2 minuty doměkka a scedíme. Artyčoky zbavíme stopek a povaříme je 30 minut v osolené vodě a také scedíme. Artyčoky pak rozkrojíme a vydlabeme. Spolu s fazolkami je na talíři pokapeme zbylým olejem, posypeme citronovou a pomerančovou kůrou, osolíme a opepříme.
- 2Česnekovou směs naklademe do artyčoků a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.