Artyčokový salát s petrželkou
35 min.
Ingredience
- 8kusůArtyčoky
- 1decilitrCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5lžicOlej olivový
- 1hrstPetržel - nať
- 1decilitrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
899 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
12 g
Sacharidy
213 g
Vláknina
108 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Srdíčka artyčoků vaříme 10 až 15 minut ve vodě, do které jsme přidali 2 lžíce citronové šťávy. Poté artyčoky vyjmeme, zchladíme pod studenou vodou, necháme je okapat a rozčtvrtíme.
- 2Zálivku připravíme tak, že zbývající citronovou šťávu rozmícháme se solí a metlou postupně přišleháme olivový olej. Zálivku nakonec dochutíme pepřem.
- 3Lístky opláchnuté petrželky jemně nakrájíme.
- 4Vychladlé čtvrtky artyčoků dáme na mělkou mísu, přelijeme je zálivkou a posypeme petrželkou. Před podáváním necháme salát alespoň 30 minut uležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.