Artyčoky á la barigoule

75 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
29 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Artyčoky zbavíme dřevnatého stonku a rozstřihneme je nůžkami na třetinu délky listů. Lžičkou odstraníme střed. Takto připravené artyčoky zakapeme citrónovou šťávou.
  • 2
    Rajčata omyjeme a pokrájíme na srpky.
  • 3
    Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli pokrájíme na drobné kousky, česnek rozetřeme.
  • 4
    Anglickou slaninu pokrájí na drobnější kousky, přelijeme vařící vodou a necháme okapat.
  • 5
    Okapanou slaninu necháme zprudka osmahnout na rozpáleném oleji, přimícháme pokrájenou cibuli a česnek. Za stálého míchání smažíme 5 minut.
  • 6
    Poté přisypeme rajčata a necháme 5 minut povařit.
  • 7
    V hrnci necháme rozehřát olej a osmažíme na něm artyčoky. Necháme na mírném plameni smažit 10 minut.
  • 8
    K artyčokům přilijeme víno, osolíme, opepříme a necháme opět povařit cca 5 minut. Pak přidáme rajčatový protlak, tymián a pod pokličkou dusíme 25 minut. Na závěr dochutíme nasekanou bazalkou.
  • 9
    Artyčoky podáváme přelité omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.