Artyčoky na česneku

50 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
179 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Artyčoky očistíme, odřízneme horní části a dřevnaté části. Spodní části nakrájíme na kostky, cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
  • 2
    V zapékací misce rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět. Přidáme kostky artyčoků, dvě třetiny množství česneku, podlijeme troškou vývaru, osolíme, opepříme, zakryjeme alobalem a v troubě dusíme 20 minut. Misku odkryjeme, přidáme zbylý česnek a dopečeme odkryté. Občas podlijeme vývarem, ale jen po troškách, při konci pečení by měly zůstat v zapékací misce kostky artyčoků s máslovou česnekovou šťávou.
  • 3
    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.