Artyčoky na česneku
50 min.
Ingredience
- 600gramůArtyčoky
- 60gramůCibule
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 10gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 6stroužkůČesnek
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
179 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Artyčoky očistíme, odřízneme horní části a dřevnaté části. Spodní části nakrájíme na kostky, cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
- 2V zapékací misce rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět. Přidáme kostky artyčoků, dvě třetiny množství česneku, podlijeme troškou vývaru, osolíme, opepříme, zakryjeme alobalem a v troubě dusíme 20 minut. Misku odkryjeme, přidáme zbylý česnek a dopečeme odkryté. Občas podlijeme vývarem, ale jen po troškách, při konci pečení by měly zůstat v zapékací misce kostky artyčoků s máslovou česnekovou šťávou.
- 3Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.