Artyčoky na slanině s hráškem
65 min.
Ingredience
- 600gramůArtyčoky
- 60gramůCibule
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůAnglická slanina
- 100gramůHrášek
- 10gramůPetržel - nať
- 10gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 300mililitrůHovězí vývar základní
- 10gramůSolamyl - bramborový škrob
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
22 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
10 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Artyčoky očistíme, odřízneme horní části, ořežeme dřevnaté části a nakrájíme je na plátky. Cibuli pokrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, petrželovou nať posekáme.
- 2V pekáčku rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme slaninu, lehce orestujeme a vložíme do pekáčku artyčoky. Podlijeme trochou vývaru, osolíme, opepříme, zakryjeme a dusíme v troubě 20 minut. Pekáček odkryjeme, přisypeme mladý hrášek, přidáme petrželovou nať, podle potřeby podlijeme a dopečeme odkryté. Chceme-li mít šťávu zahuštěnou, na konci pečení ji zahustíme solamylem nebo instantní světlou jíškou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.