Artyčoky na slanině s hráškem

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
22 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
10 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Artyčoky očistíme, odřízneme horní části, ořežeme dřevnaté části a nakrájíme je na plátky. Cibuli pokrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, petrželovou nať posekáme.
  • 2
    V pekáčku rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme slaninu, lehce orestujeme a vložíme do pekáčku artyčoky. Podlijeme trochou vývaru, osolíme, opepříme, zakryjeme a dusíme v troubě 20 minut. Pekáček odkryjeme, přisypeme mladý hrášek, přidáme petrželovou nať, podle potřeby podlijeme a dopečeme odkryté. Chceme-li mít šťávu zahuštěnou, na konci pečení ji zahustíme solamylem nebo instantní světlou jíškou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.