Artyčoky s krabím salátem
50 min.
Ingredience
- 2kusyCitrony
- 1kusVejce slepičí
- 4kusyArtyčoky
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 200gramůKrabí tyčinky
- 0,25litrSmetana 12% (konzumní)
- 2stroužkyČesnek
- 1kusKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
584 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
12 g
Sacharidy
118 g
Vláknina
56 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Artyčoky zbavíme vnějších listů a odřežeme špičky a stopky. Z listů odstřihneme horní třetinu. V osolené vodě s citronem uvaříme artyčoky doměkka a necháme je chladnout ve vývaru. Vychladlé vyjmeme, dáme okapat, vytáhneme střední část listů a lžičkou vydlabeme zbytek dřeně.
- 2Smícháme kyselou smetanu se solí, pepřem, hořčicí, utřeným česnekem, nasekaným koprem a citronovou šťávou. Směs promícháme s nakrájenými krabími tyčinkami a naplníme jí artyčoky. Navrch položíme čtvrtku vejce natvrdo a snítku kopru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.