Artyčoky s krabím salátem

50 min.
Rakousko
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
584 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
12 g
Sacharidy
118 g
Vláknina
56 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Artyčoky zbavíme vnějších listů a odřežeme špičky a stopky. Z listů odstřihneme horní třetinu. V osolené vodě s citronem uvaříme artyčoky doměkka a necháme je chladnout ve vývaru. Vychladlé vyjmeme, dáme okapat, vytáhneme střední část listů a lžičkou vydlabeme zbytek dřeně.
  • 2
    Smícháme kyselou smetanu se solí, pepřem, hořčicí, utřeným česnekem, nasekaným koprem a citronovou šťávou. Směs promícháme s nakrájenými krabími tyčinkami a naplníme jí artyčoky. Navrch položíme čtvrtku vejce natvrdo a snítku kopru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.