Artyčoky s krevetami
65 min.
Ingredience
- 1stroužekČesnek
- 6lžicCitronová šťáva
- 4kusyArtyčoky
- 1lžíceOlej olivový
- 6kusůCibulka jarní
- 350gramůKrevety tygří - loupané
- 6kusůRajčata
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
6 g
Sacharidy
116 g
Vláknina
56 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nalijeme studenou vodu a přidáme 2 lžíce citronové šťávy.
- 2Z artyčoků vyndáme stonek, spodní konec zarovnáme a malé, tuhé listy odstraníme. Vrchní část artyčoků odkrojíme, listy zarovnáme nůžkami. Artyčoky položíme do vody s citronovou šťávou.
- 3Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu, přidáme zbývající citronovou šťávu a artyčoky a vaříme je 30-40 minut. Listy musí jít snadno oddělit od středu. Uvařené artyčoky položíme tak, aby z nich vytekla všechna voda a necháme vychladnout.
- 4Na rozpálené pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme jarní cibulky a česnek a 3-4 minuty opékáme. Poté vmícháme krevety a opékáme je 3 minuty, dokud nezmění barvu.
- 5Na závěr přimícháme rajčata a citronovou kůru, osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.