Artyčoky s krevetami

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
6 g
Sacharidy
116 g
Vláknina
56 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nalijeme studenou vodu a přidáme 2 lžíce citronové šťávy.
  • 2
    Z artyčoků vyndáme stonek, spodní konec zarovnáme a malé, tuhé listy odstraníme. Vrchní část artyčoků odkrojíme, listy zarovnáme nůžkami. Artyčoky položíme do vody s citronovou šťávou.
  • 3
    Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu, přidáme zbývající citronovou šťávu a artyčoky a vaříme je 30-40 minut. Listy musí jít snadno oddělit od středu. Uvařené artyčoky položíme tak, aby z nich vytekla všechna voda a necháme vychladnout.
  • 4
    Na rozpálené pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme jarní cibulky a česnek a 3-4 minuty opékáme. Poté vmícháme krevety a opékáme je 3 minuty, dokud nezmění barvu.
  • 5
    Na závěr přimícháme rajčata a citronovou kůru, osolíme a opepříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.