Artyčoky s rajčaty a česnekem
65 min.
Ingredience
- 2lžičkyBalsamico ocet
- 400gramůArtyčoky sterilované
- 8kusůRajčata Cherry
- 2lžíceOlej olivový
- 4kusyTymián čerstvý
- 12stroužkůČesnek
- 0,5lžičkaSůl mořská
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
165 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
5 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
16 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Okapané a rozpůlené artyčoky spolu s větvičkou rajčátek dáme na plech. Posypeme stroužky česneku ve slupce a snítkami tymiánu. Pokapeme olejem a octem, osolíme, opepříme.
- 2Plech vložíme do trouby vyhřáté na 140 stupňů Celsia a zeleninu pečeme asi 1 hodinu doměkka.
- 3Ihned podáváme jako přílohu k pečeným a grilovaným masům nebo slaným koláčům. Můžeme podávat jen s čerstvým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.