Artyčoky s vinaigrettou a česnekem
55 min.
Ingredience
- Dip
- 4lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceMajonéza
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceJogurt bílý
- 1stroužekČesnek
- Vinaigretta
- 50mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej olivový
- 4kusyRajčata
- 2lžíceOcet vinný
- 4kusyArtyčoky
- 4lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
7 g
Sacharidy
112 g
Vláknina
55 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme artyčoky. Vaříme v osolené vodě s citrónovou šťávou asi 45 minut pod pokličkou. Z vývaru, octa, pepře a oleje umícháme vinaigrettu. Přidáme sušená rajčata. Zbývající citrónovou šťávu smícháme s majonézou, jogurtem, prolisovaným česnekem a pepřem. Vznikne tak druhý dip, který podáváme s uvařenými a okapanými artyčoky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.