Artyčoky v sherry marinádě
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 220mililitrůSherry brandy
- 5stroužkůČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej olivový
- 1kusPaprika žlutá
- 1lžíceOcet Sherry
- 1baleníArtyčoky sterilované
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
755 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Artyčoky vyjmeme ze sklenice a dáme okapat.
- 2Papriku nakrájenou na menší kostky a cibuli nasekanou nadrobno osmahneme na rozehřátém oleji. Přimícháme artyčoky a prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a zalijeme sherry octem a sherry.
- 3Na mírném ohni vaříme asi 15 minut. Podáváme vychlazené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.