Asijská polévka s pampeliškovými listy a houbami shiitake

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
78 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
1 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mořské řasy wakame namočíme do studené vody na 20 min, vyřežeme tvrdé části a nakrájíme z nich plátky. Malé houby shiitake dobře omyjeme a namočíme do studené vody na 15 minut.
  • 2
    Do hrnce nalijeme 1,2 l vody. Přidáme wakame a pomalu zahříváme vodu tak, se nám začala vařit asi za 10 minut a řasy před bodem varu vyjmeme. Prsty zjistíme, jestli je řasa i ve středu měkká, pokud je uvnitř zatuhlá, vrátíme ji do zpět do vody na 1-2 minuty. Ale nesmí se vařit! (Vařící vodu zchladíme přidáním 1 dl vody.)
  • 3
    Pak přidáme vločky, nemícháme je, necháme je usadit na dně, vodu přivedeme k varu a odstavíme z plotny.
  • 4
    Vodu po 10 minutách přecedíme přes síto a zachytíme ji do druhého hrnce. Postupně vmícháme světlou pastu miso, pak 2 lžičky pasty Sambal Oelek. Polévku přivedeme k varu, doložíme houby shiitake a krátce, asi 4 minuty povaříme a dochutíme pepřem.
  • 5
    Jarní cibulku a mladý pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké kroužky. Mladé pampeliškové listy omyjeme a osušíme.
  • 6
    Zeleninu rozdělíme do misek, zalijeme polévkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.