Asijské nudle s hovězím masem a houbami

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
30 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vroucí osolené vodě vaříme podle návodu na obalu asijské nudle, poté je scedíme, necháme okapat a udržujeme v teple.
  • 2
    Hovězí roštěnec omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Osolíme a opepříme.
  • 3
    Do mísy nalijeme indonéskou omáčku, přidáme česnekový olej, koňak, škrob a prolisovaný česnek. Kousky masa vložíme do marinády a necháme 60 minut marinovat v chladničce.
  • 4
    Ve velké pánvi rozpálíme olej a maso na něm opečeme, pak maso vyndáme a necháme okapat.
  • 5
    Do pánve vložíme houby shitake, na plátky nakrájenou papriku, nastrouhaný zázvor, najemno nasekanou chilli papričku a vše orestujeme.
  • 6
    Nakonec přidáme zpátky maso, přilijeme marinádu a asi minutu povaříme. Pak do pánve přidáme vařené nudle, promícháme, prohřejeme a servírujeme na připravené talíře, zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.