Asijské nudle s hovězím masem a houbami
35 min.
Ingredience
- 2lžičkySolamyl - bramborový škrob
- 2lžíceOmáčka Hoisin
- 2lžíceMartell cognac
- 2stroužkyČesnek
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 180gramůShiitake houby
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusZázvor celý
- 1kusChilli paprička
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 450gramůNudle čínské vaječné
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1lžíceOlej česnekový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
30 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Ve vroucí osolené vodě vaříme podle návodu na obalu asijské nudle, poté je scedíme, necháme okapat a udržujeme v teple.
- 2Hovězí roštěnec omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Osolíme a opepříme.
- 3Do mísy nalijeme indonéskou omáčku, přidáme česnekový olej, koňak, škrob a prolisovaný česnek. Kousky masa vložíme do marinády a necháme 60 minut marinovat v chladničce.
- 4Ve velké pánvi rozpálíme olej a maso na něm opečeme, pak maso vyndáme a necháme okapat.
- 5Do pánve vložíme houby shitake, na plátky nakrájenou papriku, nastrouhaný zázvor, najemno nasekanou chilli papričku a vše orestujeme.
- 6Nakonec přidáme zpátky maso, přilijeme marinádu a asi minutu povaříme. Pak do pánve přidáme vařené nudle, promícháme, prohřejeme a servírujeme na připravené talíře, zdobíme najemno nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.