Asijský platýz
25 min.
Ingredience
- 800gramůPlatýz - filety
- 5gramůSůl
- 150gramůCibulka jarní
- Marináda
- 25gramůZázvor celý
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1lžíceOlej sezamový
- 1lžíceSherry brandy
- 1lžíceOcet Sherry
- 25mililitrůOmáčka sójová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
7 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
993 mg
Postup přípravy
- 1Na marinádu smícháme nakrájená kolečka zázvoru s česnekem, slunečnicovým a sezamovým olejem, sherry, sherry octem a sójovou omáčkou. Marinádou obalíme filety platýze.
- 2Nádobu s platýsem zakryjeme a vložíme na 30 minut marinovat do chladničky, během marinování porce jednou otočíme.
- 3Rybu vyndáme z marinády a osolíme je. Potom je obrácené kůží dolů 4-5 minut grilujeme 7 cm pod horkým grilem.
- 4Platýse servírujeme horkého, zdobíme kolečky z jarní cibulky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.