Aspik s husím masem a hráškem
160 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 750gramůHusí stehna
- 1kusTelecí nožičky
- 5decilitrůVíno bílé
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 100gramůHrášek
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 3kusyMrkev kořen
- 2kusyČesnek
- 0,75lžíceSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
910 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
57 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Telecí rozseknutou nožičku a husí stehna očistíme, omyjeme a vložíme do hrnce. Přidáme oloupanou pokrájenou cibuli, rozkrojený česnek, sůl, pepř a bouquet garni - svazek zelených bylinek, přilijeme 5 dl bílého vína, zakryjeme pokličkou a zvolna vaříme přibližně 2 hodiny.
- 2Uvařené maso z husích stehen bez kůže nakrájíme na kousky. Vývar přecedíme do druhé nádoby.
- 3Očištěnou a předvařenou mrkev nakrájíme na tenké plátky. Formu na terinu vyložíme alobalem a pak plátky mrkve. Pokrájené husí maso poskládáme těsně k sobě do formy, mezi maso přidáme sterilovaný hrášek, maso opatrně zalijeme vývarem až do vrchu formy. Potom opatrně na povrch položíme plátky mrkve těsně vedle sebe, zakryjeme alobalem, zatížíme a dáme do chladničky zatuhnout.
- 4Druhý den zatuhnutý aspik vyklopíme, nakrájíme na plátky a podáváme s čerstvou zeleninou.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.