Aspikový talíř s vařeným jazykem a zeleninou

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
30 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plátky želatiny dáme do vody, aby nabobtnaly. Připravený hovězí vývar přivedeme k varu, přidáme do něj ocet, sůl, pepř a cukr, necháme přejít varem, odstavíme, necháme trochu vychladnout. Pak do něj dáme nabotnalou želatinu a rozpustíme ji.
  • 2
    Uvaříme 2 vajíčka na tvrdo (10 minut), pak je oloupeme a nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka.
  • 3
    Uvařený hovězí oloupaný jazyk a vařené hovězí maso nakrájíme na plátky a vložíme do talířů. K masu úhledně přidáme kolečka vajíček, pokrájenou nakládanou sladkokyselou zeleninu (okurky, mrkev, cibulku), čerstvou kapii pokrájenou na proužky, vše zalijeme připraveným vychladlým aspikem a necháme chladit do doby, než aspik ztuhne.
  • 4
    Před podáváním ozdobíme aspik v každém talíři malým kopečkem majonézy Hellmans a snítkou čerstvé petrželky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.