Aspikový talíř s vařeným jazykem a zeleninou
30 min.
Ingredience
- aspik
- 5decilitrůHovězí vývar základní
- 1lžičkaSůl
- 2lžičkyCukr krupice
- 1lžícePepř černý celý
- 4lžíceOcet kvasný lihový
- 8plátkůŽelatina
- maso
- 250gramůHovězí jazyk
- 250gramůHovězí maso vařené
- zelenina
- 2kusyCibule
- 100gramůZelenina nakládaná
- 100gramůKapie
- 4lžíceMajonéza
- 4kusyPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
30 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Plátky želatiny dáme do vody, aby nabobtnaly. Připravený hovězí vývar přivedeme k varu, přidáme do něj ocet, sůl, pepř a cukr, necháme přejít varem, odstavíme, necháme trochu vychladnout. Pak do něj dáme nabotnalou želatinu a rozpustíme ji.
- 2Uvaříme 2 vajíčka na tvrdo (10 minut), pak je oloupeme a nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka.
- 3Uvařený hovězí oloupaný jazyk a vařené hovězí maso nakrájíme na plátky a vložíme do talířů. K masu úhledně přidáme kolečka vajíček, pokrájenou nakládanou sladkokyselou zeleninu (okurky, mrkev, cibulku), čerstvou kapii pokrájenou na proužky, vše zalijeme připraveným vychladlým aspikem a necháme chladit do doby, než aspik ztuhne.
- 4Před podáváním ozdobíme aspik v každém talíři malým kopečkem majonézy Hellmans a snítkou čerstvé petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.