Atún con tomate

55 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
712 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
52 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plátky tuňáka zalijeme citrónovou šťávou, přidáme polovinu nasekané petržele, sůl a dobře promícháme. Necháme 15 minut marinovat.
  • 2
    Na hlubší pánvi rozpálíme 80 ml oleje, přidáme nasekanou cibuli, česnek a smažíme, dokud cibule nezesklovatí. Přidáme konzervovaná rajčata, bobkový list, cukr, tymián, zbylou petržel a sůl. Zvýšíme teplotu na nejvyšší stupeň a vaříme 3 minuty, dokud se neodpaří část vody.
  • 3
    V pánvi rozpálíme zbytek oleje, slité plátky ryby obalíme v mouce a smažíme z každé strany asi 3 minuty. Přendáme do zapékací nádoby, zalijeme rajčatovou omáčkou a dáme péci do trouby předehřáté na 180° C asi na 20 minut. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.