Atún con tomate
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 80mililitrůCitronová šťáva
- 2lžícePetržel - nať
- 800gramůTuňák obecný
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 170mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
712 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
52 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Plátky tuňáka zalijeme citrónovou šťávou, přidáme polovinu nasekané petržele, sůl a dobře promícháme. Necháme 15 minut marinovat.
- 2Na hlubší pánvi rozpálíme 80 ml oleje, přidáme nasekanou cibuli, česnek a smažíme, dokud cibule nezesklovatí. Přidáme konzervovaná rajčata, bobkový list, cukr, tymián, zbylou petržel a sůl. Zvýšíme teplotu na nejvyšší stupeň a vaříme 3 minuty, dokud se neodpaří část vody.
- 3V pánvi rozpálíme zbytek oleje, slité plátky ryby obalíme v mouce a smažíme z každé strany asi 3 minuty. Přendáme do zapékací nádoby, zalijeme rajčatovou omáčkou a dáme péci do trouby předehřáté na 180° C asi na 20 minut. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.