Aucklandské nadívané kuře
90 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 2kusyCuketa
- 150gramůSlanina vepřová
- 4lžíceMléko polotučné
- 1kusRohlíky bílé
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 350mililitrůZeleninový vývar
- 4lžícePetržel - nať
- 1000gramůKuře
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceOlej rostlinný
- 3kusyMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
847 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
60 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
393 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme nádivku. Do hrnce dáme vařit 1,5 litru osolené vody. Oloupanou mrkev i omyté menší cukety rozkrájíme na malé kostky. Když voda začne vřít, vsypeme nakrájenou mrkev, po třech minutách cuketu. Společně ještě vaříme 3 minuty, poté zeleninu scedíme. Na kostičky nakrájíme slaninu a rozšleháme vejce.
- 2Do mléka namočíme rohlík pokrájený na plátky, k němu přidáme zeleninu se slaninou, šlehané vejce, osolíme, opepříme, dobře promícháme a necháme čtvrt hodiny odpočinout.
- 3Mezitím troubu zapneme na 180°C. Středně velké kuře omyjeme a osušíme. Poté ho osolíme, opepříme, naplníme připravenou nádivkou a vložíme na pekáč. Přelijeme olejem, podlijeme horkým zeleninovým vývarem a dáme do předehřáté trouby.
- 4Pečeme 1½ - 1¾ hodiny, při pečení poléváme vypečenou šťávou, podle potřeby přilijeme ještě horký vývar.
- 5Upečené kuře i nádivku rozdělíme na 4 porce a upravíme na talíře. Podáváme přelité vypečenou šťávou a posypané sekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.