Aurangabadské kuře
60 min.
Ingredience
- 1kilogramKuře
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 2kusyCibule
- 10stroužkůČesnek
- 100gramůZázvor celý
- 1lžíceRýže loupaná
- 2lžičkyKokos sušený
- 2lžičkyFenykl sladký - hlíza
- 1lžičkaKmín drcený
- 2kusyRajčata
- 250mililitrůMléko kokosové
- 1kusSkořice celá
- 5lžicOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPískavice řecké seno
- 1hrstOřechy Kešu
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
878 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
63 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V mlýnku si rozemeleme kešu, koření, kokos a rozdrcenou rýži. Kuře pečlivě opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kousíčky. Maso smícháme s rozemletou směsí a přidáme špetku soli. Vše necháme 30 minut stranou.
- 2Cibuli zbavíme slupek, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Ty následně osmahneme na oleji, dokud nezezlátnou. Poté přidáme kuřecí kousky a dalších 10 minut smažíme.
- 3Zalijeme kokosovým mlékem, přidáme rajčata, zakryjeme pokličkou a necháme dusit, dokud směs nezměkne. Občas zamícháme. Ozdobíme koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.