Avokádová pěna s limetkou
20 min.
Ingredience
- 2lžíceVoda pitná
- 2kusyAvokádo
- 1kusLimetka
- 100gramůSýr Ricotta
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžičkyŽelatina
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
18 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Avokáda rozpůlíme, vypeckujeme a dužinu vydlabeme. Přidáme limetkovou kůru a šťávu, vidličkou nebo šlehačem rozmělníme na kaši.
- 2Do kaše vmícháme sýr, směs osolíme a opepříme.
- 3Do zapékací mističky vlijeme 2 lžíce vody, přidáme želatinu, necháme 1 minutu nabobtnat. Mističku vložíme do kastrůlku s horkou vodou a mícháme do rozpuštění želatiny.
- 4Z bílku ušleháme pevný sníh. Želatinu vlijeme do avokádové kaše, promícháme a nakonec zlehka přimícháme sníh.
- 5Pěnu rozdělíme do 4 mističek - ramekin, přikryjeme fólií a necháme 2 hodiny v chladničce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.