Avokádovo- rajčatový dip

20 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
91 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
5 g
Cukr
961 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Avokádo a citron dobře omyjeme, nejlépe vydrhneme kartáčkem a osušíme. Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a lžící vydlabeme dužinu do misky, kde ji ručním mixérem rozmixujeme dohladka.
  • 2
    Rajče rozkrojíme napůl a z každé půlky odkrojíme slabý plátek. Zbytek rajčete nakrájíme nadrobno a vložíme do misky, kam přidáme nastrouhanou citronovou kůru, najemno nasekanou cibulku, meduňku a petrželku. Osolíme, opepříme, přidáme trošku pálivé papriky a citronovou šťávu, promícháme.
  • 3
    Vzniklou směs jemně vmícháme do avokádového krému a přendáme do servírovací misky. Povrch ozdobíme vějířkem z rozpůlených rajčatových plátků a snítkou petrželky.
  • 4
    Dip podáváme vychlazený například s topinkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.