Avokádový dresink
15 min.
Ingredience
- 150gramůAvokádo
- 100gramůPaprika zelená
- 20gramůChilli paprička
- 50gramůCibule
- 5gramůBazalka
- 15gramůPažitka
- 40gramůOlej olivový extra panenský
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 6gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
151 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
14 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Avokádo oloupeme, vyndáme pecku a dužinu rozmačkáme vidličkou. Zelenou papriku zbavíme jádřince, lusk nakrájíme na nudličky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, zelenou chilli papričku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a zbytek posekáme najemno. Pažitku a lístky bazalky posekáme také najemno. Do skleněné misky vložíme rozmačkané avokádo, přidáme papriku, chilli papričku, přilijeme olivový olej, citronovou šťávu, přisypeme pažitku s bazalkou, osolíme, opeříme, důkladně promícháme a necháme v chladu uležet.
- 2Dresink používáme ke grilovaným červeným masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.