Avokádový salát s podávaný s krevetami a cibulí
20 min.
Ingredience
- Na salát
- 2kusyAvokádo
- 1kusŠalotka
- 20gramůPažitka
- 120gramůKrevety tygří - loupané
- Na zálivku
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
257 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
20 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
7 g
Cukr
831 mg
Postup přípravy
- 1Avokáda omyjeme, rozřízneme na polovinu a vyndáme z nich pecku. Oloupeme slupku. Pak všechny poloviny avokáda pokrájíme podélně na tenké plátky, které naskládáme do talířů. Šalotku oloupeme a posekáme najemno a avokádo jí posypeme. Nadrobno nasekáme pažitku a na malé kousky rozkrájíme krevety, obojím zasypeme plátky avokáda.
- 2Přichystáme si zálivku. V misce smícháme citronovou šťávu a olej, osolíme a opepříme a zalijeme směsí avokádo s krevetami a cibulí. Necháme alespoň půl hodiny v chladu odležet, pak podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.