Avokádový salát s podávaný s krevetami a cibulí

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
257 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
20 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
7 g
Cukr
831 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Avokáda omyjeme, rozřízneme na polovinu a vyndáme z nich pecku. Oloupeme slupku. Pak všechny poloviny avokáda pokrájíme podélně na tenké plátky, které naskládáme do talířů. Šalotku oloupeme a posekáme najemno a avokádo jí posypeme. Nadrobno nasekáme pažitku a na malé kousky rozkrájíme krevety, obojím zasypeme plátky avokáda.
  • 2
    Přichystáme si zálivku. V misce smícháme citronovou šťávu a olej, osolíme a opepříme a zalijeme směsí avokádo s krevetami a cibulí. Necháme alespoň půl hodiny v chladu odležet, pak podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.