Avokádový salát se špenátem
19 min.
Ingredience
- 60gramůAnglická slanina
- 300gramůŠpenát listový čerstvý
- 1kusAvokádo
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 2lžíceCitronová šťáva
- 5mililitrůOcet vinný
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusPažitka
- 7lžicOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
26 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozpálíme 2 lžíce olivového oleje a opečeme na něm plátky slaniny, které po vychladnutí rozkrájíme na kostičky.
- 2Listy špenátu omyjeme a rozdělíme na připravené talíře. Avokádo omyjeme, očistíme, rozpůlíme, zbavíme pecek a dužinu nakrájíme na tenké plátky, které rozložíme na špenátové listy. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a přidáme ke špenátu a avokádu. Salát zakápneme citronovou šťávou. Zbytek citronové šťávy smícháme v menší misce s olejem, octem, cukrem, solí a pepřem.
- 3Takto připravenou zálivkou přelijeme salát a posypeme jej kousky slaniny a najemno nasekanou pažitkou. Ihned poté podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.