Avokádový toast
5 min.
Ingredience
- 20gramůChléb slunečnicový
- 1kusAvokádo
- 0,13kusOkurka salátová
- 1lžičkaCitronová kůra
- 6kusůMáta
- 2lžíceSýr Feta
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
36 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
16 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Plátek chleba opečeme z obou stran v pánvi nasucho.
- 2Okurku nakrájíme škrabkou na brambory na tenké, podélné plátky. Dáme ji do mísy s citronovou kůrou, nasekanou mátou, nadrobenou fetou, solí, pepřem a olivovým olejem.
- 3Mezitím oloupeme avokádo a nakrájíme ho na plátky. Ty naskládáme na chléb. Nahoru dáme naloženou okurku a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 18. 1. 2017
Avokádový toast
Příjemná svačina nebo lehká večeře. Chutnalo všem. Jediné, co jsem nesehnala, byla čerstvá máta, takže určitě ještě zopakuju, až bude na zahrádce 🙂