Babiččina hrachovka

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
7 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předem namočený hrách uvaříme do poloměkka.
  • 2
    Očištěnou a omytou kapustu nadrobno nakrájíme, brambory a mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky. Uzené maso nakrájíme na nudličky a přidáme s bramborami a mrkví do hrnce k vařenému hrachu. Podle chuti osolíme, okořeníme a vše vaříme doměkka.
  • 3
    Z polévky vyjmeme bobkový list a přidáme asi lžíci sádla, pokud bylo maso libové.
  • 4
    Při podávání posypeme každou porci nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.