Babiččina hrachovka
80 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 250gramůHrách loupaný
- 0,5kusKapusta hlávková
- 1kusMrkev kořen
- 150gramůVepřová uzená plec
- 2kusyBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaTymián sušený
- 1lžíceVepřové sádlo škvařené
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
7 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
7 g
Postup přípravy
- 1Předem namočený hrách uvaříme do poloměkka.
- 2Očištěnou a omytou kapustu nadrobno nakrájíme, brambory a mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky. Uzené maso nakrájíme na nudličky a přidáme s bramborami a mrkví do hrnce k vařenému hrachu. Podle chuti osolíme, okořeníme a vše vaříme doměkka.
- 3Z polévky vyjmeme bobkový list a přidáme asi lžíci sádla, pokud bylo maso libové.
- 4Při podávání posypeme každou porci nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.