Babiččina "postelová" rýže podle Ládi Hrušky
45 min.
Ingredience
- 200gramůRýže loupaná
- 3gramySůl
- 1kusCibule
- 500mililitrůVoda pitná
- 10mililitrůOlej rostlinný
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
6 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Menší cibuli a česnek nakrájíme na drobné kostičky. V hrnci rozpálíme olej a zpěníme na něm cibuli až zesklovatí. Přidáme česnek a necháme ještě několik minut osmahnout do zlatova. Přisypeme rýži a opět několik minut restujeme.
- 2Poté přilijeme vodu a osolíme. Zakryjeme pokličkou a necháme přijít k varu. Jakmile se rýže začne vařit, snížíme teplotu na nejnižší stupeň a vaříme 5 minut, aniž bychom rýži míchali nebo odkrývali pokličku.
- 3Po uvaření zabalíme hrnec do ručníku a dáme do peřiny, kde jej necháme 30 minut stát. Rýže se tímto způsobem pomalu dovaří a voda se částečně vypaří a částečně vsákne do samotné rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.