Babiččino zelí
50 min.
Ingredience
- 2kilogramyJablka
- 6kilogramůZelí hlávkové bílé
- 3kilogramyCibule
- 600gramůCukr krupice
- 100gramůKřen strouhaný
- 8decilitrůOcet kvasný lihový
- 3decilitryOlej stolní
- 30gramůDeko
- 30gramůKmín celý
- 40gramůSůl
- 20gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
40Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
228 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
8 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
6 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Do velkého hrnce vložíme nastrouhané zelí, na tenké plátky nakrájenou cibuli, nastrouhaný křen, posypeme cukrem, vlijeme ocet, olej, přisypeme Deko, přidáme na plátky pokrájená jablka, kmín, osolíme, opepříme. Poté dobře rukama promícháme, také rukama pomačkáme, zatížíme, přiklopíme a necháme na chladném místě odležet dva dny. Zelí nevaříme, nesterilizujeme, před podáváním vybereme z hrnce a na talíři pokapeme olivovým olejem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 6. 5. 2017
Babiččino zelí
Od babiček je vždy všechno nejlepší 😁