Bábovičky ze šunky
25 min.
Ingredience
- 500gramůŠunka dušená
- 250gramůMáslo čerstvé
- 1kusPetržel - nať
- 6kusůOkurky nakládané
- 1špetkaHřebíček mletý
- 1špetkaHořčičné semínko
- 1špetkaSůl mořská
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyŠalotka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
32 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Máslo rozehřejeme v kastrůlku, odstavíme z plotýnky či z plamene a necháme stát, až se tzv. přepustí, potom slijeme čistý žlutý tuk, musíme postupovat opatrně, aby mléčná usazenina zůstala na dně. Šunku nakrájíme na malé kousky, vmícháme do ní nadrobno nakrájené sladkokyselé okurky, posekanou petrželku, směs koření, sůl, pepř a 2/3 přepuštěného másla.
- 2Šunkovou směs naporcujeme do 8 malých zapékacích misek nebo šálků s rovnými stěnami, upěchujeme ji, zalijeme zbylou 1/3 přepuštěného másla a dáme vychladit. Před konečným uložením do lednice překryjeme hrnky potravinovou fólií, coby ochranou před nasáknutím nežádoucími pachy. V chladničce vydrží šunkové bábovičky 1 týden, ale lze je zmrazit až na 3 měsíce. Před upotřebením je ale musíme přemístit 1 den předem z mrazničky do chladničky. Než pokrm servírujeme, ponoříme misky do vařící vody a pak je vyklápíme jako bábovičky. Podáváme s křenem nebo hořčicí, cibulí a s pečivem nebo chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.