Bachně po provensálsku
40 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyRajčata
- 60mililitrůOlej olivový
- 1kusBobkový list
- 200mililitrůVíno bílé
- 600gramůBrambory vařené
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 15gramůPetržel kudrnka
- 1000gramůTreska skvrnitá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
15 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rybu nakrájíme na plátky, vykostíme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
- 2Cibuli krájíme na drobno, rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme na kostičky. Česnek prolisujeme.
- 3Na hlubší pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli, necháme zpěnit. Přidáme rybu, 2 minuty opékáme, kousky ryby obracíme. Vložíme rajčata, posekanou petrželku, bobkový list, česnek, zalijeme vínem. Hrnec přiklopíme a necháme dusit 15 minut.
- 4Porce upravíme na talíře, podáváme s vařeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.