Bačova polévka
10 min.
Ingredience
- 1,25litryPodmáslí AB jihočeské šlehané
- 1,5decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaOlej slunečnicový
- 250gramůOkurka salátová
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 0,5lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
72 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
5 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
414 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omytou salátovou okurku nakrájíme na tenké plátky a dáme je do mísy. Přidáme k ní utřený česnek se solí, omytý drobně pokrájený kopr a pepř. Vše promícháme s několika kapkami octa a oleje.
- 2V druhé míse si vyšleháme podmáslí, které je alespoň 2-3 dny staré. Přidáme k němu sladkou smetanou a vyšleháme společně. Potom směs smícháme s okurkou. (Pokud máme možnost použít žinčicu, bude to lepší, protože je pikantnější.)
- 3Bačovu polévku podáváme studenou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.