Bačovské plněné kotlety
85 min.
Ingredience
- 150gramůHouby čerstvé
- 1kusCibule
- 120gramůSýr Oštiepok
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 2lžičkySůl
- 2kusyVejce slepičí
- 700gramůVepřové kotlety
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3,5decilitryVoda pitná
- 300gramůRýže dušená
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 0,7decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
784 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
54 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očistíme čerstvé houby (hřiby, kozáky, lišky..), omyjeme je a nakrájíme na plátky. Očištěnou cibuli drobně pokrájíme. Sýr Oštiepok pokrájíme na plátky.
- 2V pánvi rozpustíme máslo a cibuli zpěníme. Pak přidáme houby, posypeme je drceným kmínem, bílým pepřem a solí (0.5 lžičky). Promícháme a dusíme do doby, až se z hub odpaří všechna voda. Když se začnou smažit, přidáme vejce a usmažíme ne moc tuhou smaženici, kterou jen dochutíme solí.
- 3Vepřové kotlety bez kosti, silné přibližně 2 cm, omyjeme a osušíme. Rozřízneme je hluboko po obvodu, ale nerozřízneme je úplně - utvoříme kapsu. Kotlety osolíme (1 lžička) a opepříme z každé strany.
- 4Kotlety naplníme směsí a do každé vložíme plátek sýru. Okraje sklepneme, přichytíme párátky a kotlety obalíme v hladké mouce (2 lžíce).
- 5V hlubším hrnci rozpálíme olej a kotlety osmažíme z každé strany dozlatova. Vyjmeme je a omastek poprášíme 1 lžící mouky. Promícháme, podlijeme vodou (2.5 dl), řízky vrátíme zpět a pod pokličkou dusíme doměkka přibližně 30-35 minut. Během té doby podle potřeby podléváme horkou vodou (1 dl). Šťávu podle chuti dosolíme.
- 6Bačovy plněné řízky rozdělíme na talíře, jako přílohu podáváme dušenou rýži, kterou polijeme šťávou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.