Báčské rizoto
90 min.
Ingredience
- 500gramůVepřové maso libové
- 1kusCibule
- 60gramůSádlo vepřové škvařené
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 5gramůPepř černý mletý
- 15gramůSůl
- 1litrVoda pitná
- 200gramůRýže loupaná
- 150gramůPaprika zelená
- 200gramůRajčata
- 50gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
26 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na sádle osmahneme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a pepřem a necháme zpěnit. Na základ vložíme maso nakrájené na kostky, opečeme ze všech stran, osolíme, podlijeme a zakryté dusíme pozvolna, podle potřeby mírně podléváme. Mezitím spaříme propláchnutou rýži vařící vodou, osolíme, přidáme nakrájenou papriku a rajčata a vše vmícháme k poloměkkému masu. Zalijeme vodou a společně dodusíme 10 minut. Odstavíme, ale necháme pod pokličkou ještě dalších 10 minut dojít. Podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.