Bagety s bylinkovou pomazánkou a salátem
25 min.
Ingredience
- 2kusyRajčata
- 4kusyBageta
- Bylinková pomazánka
- 2lžíceBazalka
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1decilitrOlej olivový
- 2špetkyPepř bílý
- 1lžícePetržel kudrnka
- 3špetkySůl
- 2lžíceSýr Niva (Rokfór)
- 1lžíceMandle plátky
- 1stroužekČesnek
- 70gramůSýr lahůdkový tavený 70%
- Salát
- 80gramůRukola
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaOlej olivový extra panenský
- 3špetkyPepř černý mletý
- 200gramůŠunkový salám
- 100gramůSýr Čedar
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1268 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
54 g
Sacharidy
146 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve připravíme bylinkovou pomazánku:
- 2Bazalku, petrželku kudrnku a kopr omyjeme, vodu setřepeme a otrhané lístky bylinek dáme do hlubší nádoby. Přidáme nadrobno pokrájený větší stroužek česneku, pokrájené mandlové lupínky, sůl, bílý pepř, tavený sýr a olivový olej. Směs rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Nakonec přidáme 2 lžíce nastrouhaného plísňového sýru. Pomazánku přendáme do sklenice, uzavřeme a dáme do chladničky.
- 3Připravíme ochucený salát: omyté listy salátové rukoly dáme do misky. Pokapeme je citronovou šťávou, olivovým olejem, posypeme bílým mletým pepřem a promícháme. Šunkový salám nakrájíme na proužky, tvrdý sýr nastrouháme na hrubém struhadle.
- 4Bagety rozkrojíme, spodní strany potřeme bylinkovou pomazánkou. Na potřené strany položíme listy salátu, šunkový salám nakrájený na proužky, nastrouhaný sýr a 3 kolečka rajčete. Bagety zakryjeme vrchní stranou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.