Bagety s bylinkovou pomazánkou a salátem

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1268 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
54 g
Sacharidy
146 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve připravíme bylinkovou pomazánku:
  • 2
    Bazalku, petrželku kudrnku a kopr omyjeme, vodu setřepeme a otrhané lístky bylinek dáme do hlubší nádoby. Přidáme nadrobno pokrájený větší stroužek česneku, pokrájené mandlové lupínky, sůl, bílý pepř, tavený sýr a olivový olej. Směs rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Nakonec přidáme 2 lžíce nastrouhaného plísňového sýru. Pomazánku přendáme do sklenice, uzavřeme a dáme do chladničky.
  • 3
    Připravíme ochucený salát: omyté listy salátové rukoly dáme do misky. Pokapeme je citronovou šťávou, olivovým olejem, posypeme bílým mletým pepřem a promícháme. Šunkový salám nakrájíme na proužky, tvrdý sýr nastrouháme na hrubém struhadle.
  • 4
    Bagety rozkrojíme, spodní strany potřeme bylinkovou pomazánkou. Na potřené strany položíme listy salátu, šunkový salám nakrájený na proužky, nastrouhaný sýr a 3 kolečka rajčete. Bagety zakryjeme vrchní stranou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.