Baklažánová smaženice
35 min.
Ingredience
- 400gramůLilek
- 200gramůRajčata
- 200gramůPaprikové lusky čerstvé
- 120gramůCibule
- 4kusyVejce slepičí
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 200gramůChléb celozrnný žitný
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
18 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Rajčata nakrájíme na kostičky, papriky bez jádřinců na proužky, oloupané baklažány (lilky) na menší hranolky, cibuli nadrobno.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme baklažány, rajčata, papriky, osolíme, opepříme a chvilku podusíme. Nakonec přilijeme rozkvedlaná vejce, promícháme, necháme vejce ztuhnout a odstavíme.
- 3Pokrm rozdělíme na talíře a podáváme s tmavým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.