Baklažánový salát po sicilsku s kapary

45 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
143 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
11 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Baklažán omyjeme, nakrájíme na kostky, vložíme do síta, nasolíme lžičkou soli, necháme vylouhovat hořkou šťávu. Stonky celeru a cibule nakrájíme na kolečka a zprudka osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme pokrájené olivy, rajčata a kapary, povaříme za občasného míchání na mírném ohni asi 10 minut a odstavíme. Mezitím propláchneme baklažán, scedíme, osušíme a na rozpáleném oleji orestujeme do zlatohněda. K baklažánům přidáme uvařenou směs,osolíme, opepříme, promícháme a naservírujeme v míse ozdobené snítkou petrželky. Velmi chutné na topinky nebo jako směs do těstovin.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.