Balada z alobalu Ládi Hrušky
65 min.
Ingredience
- 2kusyVepřová kotleta s kostí
- 6kusůBrambory
- 1kusKlobása vepřová
- 2kusyCibule
- 100gramůAnglická slanina
- 20gramůHořčice plnotučná
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 2gramyKmín mletý
- 40gramůVepřové sádlo škvařené
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
618 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
41 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si dvojitý kus alobalu o velikosti asi 30 x 30 centimetrů. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka silná asi 1 centimetr. Na stejně silné plátky nakrájíme také klobásu a cibuli. Plátky masa naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
- 2Doprostřed každého kusu alobalu dáme polovinu sádla, na něj položíme 3 nakrájené brambory, osolíme a okmínujeme. Na brambory položíme plátek masa. Na maso položíme vrstvu klobásy a zasypeme kolečky cibule, osolíme a opepříme. Jako poslední vrstvu položíme navrch plátky slaniny.
- 3Oba kusy alobalu pevně zabalíme a spojíme, aby se při pečení neotevřel. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 28. 1. 2016
Balada z alobalu Ládi Hrušky
Moc dobré, tzv. chalupářské jídlo. vše v jednom bez zbytečného nádobí. Místo sádla jsem použila na potření alobalu olej a po zapečení jsem už dopékala při nižší teplotě. Dávám palec nahoru a doporučuji.🙂
Anonymní uživatel
út 21. 2. 2017
Balada z alobalu Ládi Hrušky
Já jsem to celé hodila do pekáčku - nepekla jsem to zvlášť v alobalech, ale přikryté jedním velkým alobalem. A byli to skvělé (ač možná u nás v rodině tradiční) zapečené brambory.