Balcalao s červenou paprikou
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 400gramůTreska aljašská
- 1kusPaprika červená
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžičkaPaprika mražená
- 60mililitrůVíno bílé
- 2kusyRajčata
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 0,25lžičkaChilli papričky - vločky
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
93 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
2 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
917 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Tresku balcalao namočíme na 20 hodin do studené vody, tu během doby asi 3-4x vyměníme, tímto rybu zbavíme přebytečné soli.
- 2Tresku dáme do hrnce s vroucí vodou a vaříme 5 minut, slijeme a necháme 10 minut vychladnout. Stáhneme z kůže a rozdrobíme na větší kousky, kosti vybereme.
- 3Papriku rozkrojíme na čtvrtky, vyndáme semena a grilujeme slupkou nahoru v troubě při režimu gril, dokud paprika nezčerná a nezačnou se na ní tvořit puchýře. Hotovou papriku vložíme do igelitového sáčku a necháme vychladnout. Oloupeme a nakrájíme na proužky.
- 4V pánvi rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli a smažíme asi 3 minuty, dokud nezesklovatí. Přidáme utřený česnek, chilli, papriku a smažíme ještě minutu. Zvýšíme teplotu na nejvyšší stupeň, přilijeme víno a povaříme ještě asi 30 sekund.
- 5Zmírníme teplotu, přidáme nakrájená rajčata, protlak a za občasného promíchání vaříme 5 minut, dokud omáčka nezhoustne. Přidáme tresku, zakryjeme a vaříme 5 minut. Přidáme grilovanou papriku a dle potřeby dosolíme. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.