Balíčkové špagety

40 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
705 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
20 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mušle očistíme. Potom je scedíme a omyjeme. Očistíme chobotničky, vykucháme je, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oškrábeme slávky, omyjeme pod studenou tekoucí vodou a scedíme. Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek, dáme okapat do cedníku a pokrájíme na kostičky. Oloupeme stroužek česneku, petrželku, jemně nasekáme.
  • 2
    Slávky a mušle dáme do dvou různých pánví a pod pokličkou je při střední teplotě necháme otevřít. Občas přitom pánvemi potřeseme. Stáhneme je ze sporáku, vyjmeme mušle ze skořápek a dáme do mísy. Ty, které se neotevřely, stejně jako skořápky vyhodíme.
  • 3
    Rozehřejeme v pánvi olej a osmažíme na něm lehce rozmačkaný stroužek česneku a papričku. Vyhodíme česnek i papričku, dáme do oleje chobotničky a 2-3 minuty je smažíme. Potom přidáme slávky a mušle a za občasného zamíchání smažíme všechno ještě 1 minutu. Přidáme rajčata a špetku soli, vše při vysoké teplotě 2-3 minuty dusíme. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku.
  • 4
    Ve velkém hrnci uvaříme těstoviny, promícháme s připravenou omáčkou a pak vše rozdělíme do 4 čtverců hliníkové fólie. Balíčky uzavřeme. Dáme je do pekáče a v troubě předehřáté na 200 °C 7-8 minut zapékáme. Ihned podávám na stůl.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.