Balkánské skopové s rýží
90 min.
Ingredience
- 600gramůSkopové maso přední
- 400gramůRýže loupaná
- 1litrVoda pitná
- 200gramůMrkev kořen
- 250gramůCibule
- 250gramůRajčata
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 150gramůCibulka jarní
- 4lžíceOlej olivový
- 3lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
741 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
35 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Skopové maso kuchyňsky upravíme a pokrájíme na kostky. V hrnci rozehřejeme olej, vložíme maso a osmažíme. Přidáme na nudličky nakrájenou mrkev, na kroužky cibuli, vše osmažíme, přidáme rajčatový protlak, přilijeme vodu, osolíme, opepříme, povaříme, přisypeme rýži a maso, dusíme do poloměkka.
- 2Před koncem vložíme do předehřáté trouby dopéct.
- 3Podáváme obložené nakrájenou cibulkou s natí a kousky rajčat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.