Balkánský květákový salát

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
28 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
9 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Důkladně očištěný a pod studenou vodou opláchnutý květák dáme na 20 minut vařit do hrnce s vodou. Poté scedíme, vložíme do hrnce, osolíme, zalijeme studenou vodou a povaříme do měkka. Uvařený květák scedíme, opláchneme tekoucí studenou vodou a necháme okapat. V pánvičce rozehřejeme olej, osmahneme na kolečka pokrájenou cibuli a přidáme na kolečka rozkrájená rajčata. Vložíme oloupaný, na tenké kolečka nakrájený česnek, dochutíme solí, pepřem, zalijeme vývarem. Přivedeme k varu, vlijeme víno a povaříme ještě 10 minut. Následně omáčku stáhneme ze sporáku, vložíme máslo a dobře promícháme, aby se máslo rozpustilo. Podle vlastní chuti můžeme ještě dochutit solí, pepřem a citrónovou šťávou.
  • 2
    Oddělíme růžičky květáku nadrobno a rozdělíme je na jednotlivé talíře. Každou porci květáku polijeme připravenou omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.