Balkánský zeleninový salát
20 min.
Ingredience
- 5kusůRajčata
- 3kusyPaprikové lusky čerstvé
- 1kusOkurka salátová
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaCukr krupice
- 2lžičkyWorcester (worcesterská omáčka)
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 3lžíceOcet kvasný lihový
- 5lžicVoda pitná
- 4kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
185 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
10 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Omytá rajčata a oloupanou salátovou okurku nakrájíme na plátky a vsypeme do mísy. Přidáme oloupanou, na kroužky nakrájenou cibuli a očištěné, na nudličky nakrájené papriky. Natvrdo uvařená, oloupaná vejce nakrájíme na kostičky a posypeme jimi zeleninu.
- 2V misce smícháme olej s worcesterem, hořčicí, vodou a octem. Zálivku osolíme, opepříme a osladíme podle chuti. Dobře prošleháme a nalijeme na salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.