Bandurská polévka
35 min.
Ingredience
- 4kusyBrambory
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžíceKopr čerstvý
- 7decilitrůPodmáslí kysané 1%
- 2,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 4lžíceTarhoňa
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
30 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
8 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme a uvaříme den dopředu doměkka v 0.5 litru vody.
- 2Pak je slijeme a druhý den oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- 3Do kastrolku si dáme 1/2 litr vody a když se začne vařit, vsypeme do ní 4 lžíce těstovinové rýže (např. tarhoňa) a vaříme ji přibližně 5 minut. Pak ji scedíme.
- 4Kopr omyjeme a drobně pokrájíme.
- 5V hrnci si za stálého míchání přivedeme k varu podmáslí, smetanu a máslo. Přidáme uvařenou těstovinovou rýži a brambory.
- 6Přimícháme kopr, ochutíme solí, pepřem, krátce povaříme (asi 4 minuty) a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.