Bandurská polévka

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
30 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
8 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme a uvaříme den dopředu doměkka v 0.5 litru vody.
  • 2
    Pak je slijeme a druhý den oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  • 3
    Do kastrolku si dáme 1/2 litr vody a když se začne vařit, vsypeme do ní 4 lžíce těstovinové rýže (např. tarhoňa) a vaříme ji přibližně 5 minut. Pak ji scedíme.
  • 4
    Kopr omyjeme a drobně pokrájíme.
  • 5
    V hrnci si za stálého míchání přivedeme k varu podmáslí, smetanu a máslo. Přidáme uvařenou těstovinovou rýži a brambory.
  • 6
    Přimícháme kopr, ochutíme solí, pepřem, krátce povaříme (asi 4 minuty) a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.