Barevná pomazánka
25 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo pomazánkové
- 100gramůSýr Lučina - termizovaný
- 4kusyVejce slepičí
- 100gramůŠunka parmská
- 30gramůCibulka jarní
- 5kusůŘedkvička
- 2lžičkyHořčice
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1decilitrZakysaná smetana
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
151 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
539 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do kastrůlku s vařící vodou opatrně pomocí lžíce vložíme vejce, které 10 minut vaříme natvrdo. Potom je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na malé kousky.
- 2Jarní cibulku (vrchní zelenou část) drobně nasekáme. Šunku, ředkvičky a dolní část jarní cibulky nastrouháme na jemném struhadle.
- 3Pomazánkové máslo a Lučinu v misce utřeme do pěny, přidáme připravená vejce, jarní cibulku, ředkvičky a šunku. Všechny suroviny důkladně vařečkou promícháme. Nakonec pomazánku dochutíme solí, pepřem, hořčicí. Podle potřeby zředíme zakysanou smetanou a ještě jednou promícháme.
- 4Hotovou pomazánku přeložíme do vhodné kuchyňské nádoby a udržujeme v lednici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.