Barevná pomazánka

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
151 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
539 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kastrůlku s vařící vodou opatrně pomocí lžíce vložíme vejce, které 10 minut vaříme natvrdo. Potom je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na malé kousky.
  • 2
    Jarní cibulku (vrchní zelenou část) drobně nasekáme. Šunku, ředkvičky a dolní část jarní cibulky nastrouháme na jemném struhadle.
  • 3
    Pomazánkové máslo a Lučinu v misce utřeme do pěny, přidáme připravená vejce, jarní cibulku, ředkvičky a šunku. Všechny suroviny důkladně vařečkou promícháme. Nakonec pomazánku dochutíme solí, pepřem, hořčicí. Podle potřeby zředíme zakysanou smetanou a ještě jednou promícháme.
  • 4
    Hotovou pomazánku přeložíme do vhodné kuchyňské nádoby a udržujeme v lednici.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.