Barevná rýžová pánev
45 min.
Ingredience
- 250gramůRýže předvařená (parboiled)
- 750mililitrůVývar zeleninový
- 1kusCibule červená
- 2kusyCibulka jarní
- 200gramůRajčata
- 1kusPaprikové lusky čerstvé
- 1kusCuketa
- 200gramůTofu uzené
- 2lžičkyKari koření
- 1špetkaCukr krupice
- 100gramůHrášek
- 200gramůSmetana špaldová
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
11 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V zeleninovém vývaru uvaříme rýži podle návodu na obalu.
- 2V pánvi rozehřejeme olivový olej a opečeme na něm osušené, na kostky nakrájené tofu. Vyjmeme z pánve a odložíme.
- 3Na stejné pánvi osmahneme nasekanou cibuli a na kolečka nakrájenou bílou část jarních cibulek. Přimícháme kari koření a cukr. Potom přidáme očištěnou, na kostky nakrájenou papriku, cuketu a rajčata. Vsypeme hrášek a za občasného míchání vše restujeme asi 4 minuty. Nakonec zalijeme špaldovou smetanou a přivedeme k varu.
- 4Uvařenou, okapanou rýži spolu s opečeným tofu přidáme k zelenině do pánve, vše dochutíme sójovou omáčkou, osolíme a opepříme.
- 5Pokrm rozdělíme na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.