Barevná vejce
30 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 10kusůVejce slepičí
- 200gramůŽervé
- 10gramůPetržel - nať
- 4lžíceKečup ostrý
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
271 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
20 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
137 mg
Cukr
893 mg
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo - přibližně 10 minut. Vybereme je z vařící vody, propláchneme a namočíme do studené. Necháme vychladnout, oloupeme a podélně rozřízneme, vybereme žloutky, dáme je do misky, rozdělíme na dva díly.
- 2Do prvního dílu žloutků přidáme 100 g sýru Žervé, drobně nasekanou chilli papričku, podle chuti sůl, pepř, drobně nasekanou petrželovou nať a vše důkladně metličkou prošleháme. Druhý díl žloutků smícháme se zbylým sýrem, kečupem, osolíme, opepříme a také důkladně rozšleháme.
- 3Připravené krémy každý zvlášť naplníme do cukrářského sáčku s ozdobnou trubičkou a naplníme půlky uvařených bílků, které naaranžujeme na vhodný podnos.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.