Barevný salát s quinou

80 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
18 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
12 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve uvaříme quinou podle návodu a vložíme do mísy. Zamícháme doměkka uvařenou oloupanou červenou řepu nakrájenou na kostičky. Také přidáme v páře povařenou, semeníku zbavenou a na proužky pokrájenou žlutou papriku.
  • 2
    Vedle v misce ušleháme ocet, citronovou šťávu, olej, pepř a sůl do zálivky.
  • 3
    Ve velké salátové míse smícháme quinou, vařenou červenou řepu, žluté papriky, uvařené, očištěné a nadrobno nakrájené houby, sloupnuté, vypeckované a na kostičky nakrájené avokádo, najemno nakrájenou cibuli a nasekané mandle. Přidáme zálivku a vše důkladně promícháme.
  • 4
    Na hotový salát nasypeme nadrobno nasekanou petržel a můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.