Barevný salát s ředkvičkami

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
22 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce vložíme do vroucí vody v kastrůlku, povaříme 10 minut natvrdo. Scedíme, necháme ve studené vodě vychladnout, oloupeme a nakrájíme na osminky.
  • 2
    Salátové listy probereme, odstraníme košťál a důkladně propláchneme pod tekoucí studenou vodou. Listy osušíme, potrháme na přiměřené kousky. Ředkvičky a salátovou okurku omyjeme, rozkrájíme na tenké plátky. Omytou papriku podélně rozřízneme, zbavíme jadřinců, pokrájíme na tenké proužky. Všechnu zeleninu vložíme do vhodné misky.
  • 3
    Zálivku připravíme z bílého vinného a estragonového octa, přidáme hořčici, sůl, pepř. Metlou vše dobře prošleháme a za stálého šlehání přiléváme olej.
  • 4
    Připravenou zálivkou přelijeme zeleninovou směs v misce, dobře promícháme, rozdělíme do čtyř salátových misek, na povrch každé položíme vařená vejce, do středu každé porce lžíci jogurtu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.