Barevný salát s ředkvičkami
30 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 1litrVoda pitná
- 100gramůSalát římský
- 100gramůSalát Lollo Biondo
- 100gramůSalát hlávkový
- 200gramůŘedkvička
- 1kusOkurka salátová
- 2kusyPaprika zelená
- Na zálivku
- 1lžíceOcet bílý vinný
- 1lžíceOcet estragonový
- 1lžíceHořčice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 60mililitrůOlej olivový extra panenský
- 4lžíceJogurt bílý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
22 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vejce vložíme do vroucí vody v kastrůlku, povaříme 10 minut natvrdo. Scedíme, necháme ve studené vodě vychladnout, oloupeme a nakrájíme na osminky.
- 2Salátové listy probereme, odstraníme košťál a důkladně propláchneme pod tekoucí studenou vodou. Listy osušíme, potrháme na přiměřené kousky. Ředkvičky a salátovou okurku omyjeme, rozkrájíme na tenké plátky. Omytou papriku podélně rozřízneme, zbavíme jadřinců, pokrájíme na tenké proužky. Všechnu zeleninu vložíme do vhodné misky.
- 3Zálivku připravíme z bílého vinného a estragonového octa, přidáme hořčici, sůl, pepř. Metlou vše dobře prošleháme a za stálého šlehání přiléváme olej.
- 4Připravenou zálivkou přelijeme zeleninovou směs v misce, dobře promícháme, rozdělíme do čtyř salátových misek, na povrch každé položíme vařená vejce, do středu každé porce lžíci jogurtu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.