Baskická cibulačka
35 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 3lžíceOlej olivový
- 250mililitrůVíno bílé
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 2lžíceCitronová šťáva
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 3gramyChilli koření mleté
- 4krajíceChléb pšeničný (bílý)
- 200gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 20gramůBylinky čerstvé - svazek
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
562 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
26 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Olej rozpálíme a v něm osmažíme na kolečka nakrájenou cibuli a plátky česneku. Přidáme víno a zeleninový vývar a všechno vaříme na mírném ohni 30 minut.
- 2Polévku dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem a chilli kořením. Troubu předehřejeme na 250 °C.
- 3Z každého krajíce chleba vykrojíme kolečko. Polévku rozdělíme do 4 šálků a nahoru položíme kolečko chleba.
- 4Krajíce chleba posypeme strouhaným sýrem a přibližně 10 minut zapečeme v troubě. Podáváme ozdobené bylinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.